Specialisatie

Hoekstra & Partners Notarissen

Vraag een adviesgesprek aan

Meer informatie?
Maak een afspraak

Familierecht

Traditioneel houden notarissen zich bezig met familierecht. Denk aan het opstellen van testamenten en huwelijkse voorwaarden.

Er is wel veel veranderd in het familierecht en dit gaat door. Andere wetten en regels. Meer keuzemogelijkheden maar tegelijk ook meer om rekening mee te houden. Ook is belangrijk dat veel mensen niet meer in de traditionele gezinsvorm wonen, maar een ander, door hen zelf gekozen samenlevingsverband en ook wel met andere dan eigen kinderen.

Dan is begrijpelijk dat er behoefte is aan heldere informatie over wat er verstandig is om te regelen en ook dat het daardoor steeds meer om maatwerk gaat. En vrijwel ieder heeft of krijgt te maken met het familierecht.

Dat is voor Hoekstra & Partners Notarissen Sint Nicolaasga reden geweest om zich te specialiseren in het familierecht. Met een goed gesprek en heldere uitleg zorgen we dat je kunt regelen wat het best bij je eigen situatie past.

Of het nu gaat om regelingen bij samenwonen of trouwen/geregistreerd partnerschap, het maken van testamenten of levenstestamenten, fiscaalvriendelijk overdragen van vermogen aan de volgende generatie (‘estate planning’), maar ook bijvoorbeeld advisering over hoe te handelen bij een erfenis: we helpen je daar graag bij.

Patricia Prudente 6uywk8mdcwo Unsplash

Nathan Anderson Gm5yn5xrvqa Unsplash

Mensen met kinderen met een beperking

Binnen het familierecht hebben we in het bijzonder aandacht voor mensen die één of meer kinderen met een beperking hebben. Dat komt ook doordat sommigen van ons kantoor hier zelf mee te maken hebben en we daarom weten wat er allemaal op je af kan komen als je hier mee te maken hebt. Levenslange liefde, maar ook levenslange zorg. We willen er graag voor deze mensen zijn.

Zij komen vaak bij ons met de vraag hoe ze hiermee moeten omgaan als het gaat om hun testament. Is het verstandig dit kind te laten mee-erven? Wat kunnen de nadelen daarvan zijn? Kan het ook anders? Daar zijn verschillende oplossingen voor.

Wat het beste past hangt van veel dingen af, zoals: wat voor beperking heeft je kind, welke vooruitzichten zijn er, ook wat betreft eventueel een partnerkeuze of kinderwens en het financieel om kunnen gaan met geld, is er wel of niet een onderbewindstelling of een in de toekomst te verwachten onderbewindstelling, zijn er nog andere kinderen binnen het gezin, is er iemand die je kunt aanstellen voor het beheer van de erfenis, gaat de erfenis van je kind mogelijk op aan een zorgbijdrage, wat betekent het voor de erfbelasting. En zeker niet in de laatste plaats: in hoeverre spelen je emoties als ouder een rol bij je keus voor een bepaalde oplossing.

We brengen dit graag samen met je in kaart, zodat je een verantwoorde keus kunt maken.

Toegegeven: best lastig allemaal. Maar als je het goed en passend geregeld hebt is dat wel een zorg minder.

Uw notarieel adviseur in
Sint Nicolaasga

Hoekstra & Partners Notarissen is een samenwerkingsverband van notarissen verspreid op 6 locaties in Nederland. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij Hoekstra & Partners terecht voor notariële dienstverlening.

Ontdek meer
Map Dotted Stnyk